Gå en tur – det er sundt for både krop og sjæl!

Vi lever alle en moderne tilværelse, hvor vi konstant bliver stimuleret fra alle sider. Sociale medier, bærbare enheder og streamingtjenester kæmper alle hårdt for at fange vores opmærksomhed, og mange lever en digital tilværelse, hvor de ikke rigtig er til stede i nuet. Det skader vores krop og vores generelle helbred, hvis vi ikke kommer ud og bevæger os, og det kan være utrolig gavnligt for sjælen at få oplevet noget andet, end den travle hverdag vi er vant til. Derfor er det bare med at få de gode spadseresko på og komme ud i den flotte, danske natur!

Får du gået de skridt, du skal?

Kroppen har brug for motion og aktivering for at fungere optimalt, og netop af denne grund er der opsat nogle mål for, hvor meget man minimum skal bevæge sig om dagen. Dette er retningslinjer, som mange ikke følger i en travl dagligdag, men det kan være meget sundt at se lidt nærmere på, hvor mange skridt man egentlig får gået om dagen. Hvis man ligger langt fra målet om 10.000 skridt om dagen, så bør man måske se på, om man kan lægge sine vaner en smule om, således at man får gået det, man skal. Her kan en skridttæller være et fantastisk værktøj, da du således har håndgribelige fakta omkring din bevægelse i løbet af dagen. Vi anbefaler at se nærmere på en af vinderne i en skridttæller test, da disse formidler din data godt og performer bedst i dagligdagen!

Find inspirerende gåture i dit område!

Mange danskere vælger gåturen fra, fordi de simpelthen synes, at det er kedeligt at gå rundt i de samme omgivelser hele tiden. Dette skaber heller ikke den store tilfredsstillelse for sindet, da mennesket er nysgerrig af natur. Derfor kan det være en god idé at finde inspirerende gåture, som ligger i nærheden af der, hvor du bor. Her kan en tur i den lokale skov eller i de små, snørklede storbygader være en eksplosion af indtryk, som gavner både krop og sjæl, og hvis man føler sig inspireret, så er motion slet ikke så slemt. Planlægning er måske ikke altid det sjoveste, men du kan få meget mere ud af din gåtur, hvis du planlægger den i forvejen!