Hvad er historien bag plastkirurgi egentlig?

Plastkirurgi er en form for skønhedsbehandling, som mange bruger, hvis de er utilfredse med deres udseende på et eller andet givent plan og gerne vil forbedre sig selv. Konceptet i sig selv startede tilbage under 1. verdenskrig, hvor mange tilbagevendende soldater havde fået skader og så vansirede ud, hvilket fik nogle læger til at specialisere sig på området, så soldaterne kunne se pæne ud igen. Det fungerede således, at man brugte hud til at dække soldaternes sår, som blev individuelt tilpasset hver enkel patient. Ordet plastkirurgi betyder dog ikke, at man bruger plastik, men stammer derimod fra det græske ord ’plastikos’, som betyder ’at forme og skabe’. Det handler altså ikke om at bruge plastik i skønhedsoperationerne, som de fleste ellers tror.

Forskellige behandlinger som hører under plastkirurgi

De fleste forbinder plastkirurgi med brystimplantater eller fedtsugninger, men der er meget mere til det end det. Plastkirurgi omfatter også kosmetisk kirurgi. Dette betyder, at man kan omforme kroppens naturlige struktur, såsom ved et brystløft eller brystimplantater. Plastkirurgi omfatter også rekonstruktionskirurgi, som går ud på, at man rekonstruerer dele af patientens krop, såsom ved tilfælde af sygdom, en tumor eller lignende.

Overvejer du at starte din egen plastkirurgi klinik?

Hvis du overvejer at starte din egen klinik, hvor du tilbyder plastkirurgi, så er det vigtigt, at du har de rette lokaler til klinikken. Du kan se forskellige erhvervslokaler til salg her, hvis du skal finde det helt rette sted at udbyde plastkirurgi. Det er vigtigt, at man finder et sted, som lever op til alle de krav, der kan være, når man skal lave plastkirurgi, samt at det er et sted, hvor patienterne kan føle sig trygge og i gode hænder. Der er rigtig mange ting, som spiller med, når man åbner sin egen klinik, og noget af det første, man skal have klar, er de helt rette lokaler.