Silikonebryster – brystforstørrende operation

Vi ser kunstige bryster på catwalken, den røde løber, i magasinerne og på tv. Det er blevet mere reglen, end undtagelsen når man ser en kvinde med store bryster at tænke ”de er garanteret kunstige”. Mulighederne med brystkirurgi er uendelige i dag, og brystoperation kirurgispeciallægerne kan næsten trylle, og deres kundskaber rækker længere end nogensinde før.

Brysterne er en del af at være kvinde, så hvis man ikke har det godt med sine bryster, eller er utilfreds over noget ved dem, kan man få det lavet om, så man bliver glad for dem. De er så stor en del af den kvindelighed, som kvinder føler, og er det ikke i orden, kan det få vidtrækkende konsekvenser. Kvinder, der er kede af deres bryster kan lide af lavt selvværd og lav selvtillid og have svært ved at indgå i en social kontekst.

Det svære i den sociale kontekst kan være den fysiske kontakt med en partner, eller at have tætsiddende tøj på, som fremhæver ens bryster, som man ikke er glade for at fremvise. Alle kvinder har forskellige bryster, og med årene ændrer de form. De bryster man har som 20-årig matcher ikke nødvendigvis dem man har som 50-årig. Det er genetisk bestemt, hvilken størrelse bryster en kvinde skal udstyres med, og dette kan hverken et træningscenter, særlige piller, cremer eller kost ændre på.

Hvis man ønsker det ændret, skal der ske et kirurgisk indgreb, og så kan man få de bryster, som man gerne vil.
Mande kvinder opsøger plastikkirurger i Danmark, og i udlandet, for at få større bryster, få et brystløft eller få opereret mindre brystvorter. De kvinder, der vælger en brystoperation, vælger typisk en brystforstørrende operation, men der findes også de kvinder, som er så generede af deres bryster, at de vælger at få dem opereret mindre. Det kan være grundet ondt i ryggen, eller besvær med at dyrke idræt grundet størrelsen på brysterne.

Brystforstørrende operation

En brystforstørrende operation er en del af plastikkirurgien, som udføres af en speciallæge indenfor området. Det er ønsket fra mange kvinder side, at få harmoniske, og ofte større bryster end de har fra naturens side. Ønsket er, om perfekte runde bryster, der ikke hænger og her kan silikone bryster være løsningen.

Inden man får en brystforstørrende operation med brystkirurgi, skal man tænke sig godt om. Der vil være samtaler med kirurgen flere gange før operationen, for at fastslå hvad patienten gerne vil. Der bil blive fremholdt prøveimplantater, som kvinden kan få i sin BH og dermed se, hvordan resultatet cirka kommer til at se ud. Kirurgen vil forklare kvinden omkring de risici der er ved en sådan operation, og herefter kan kvinden vælge, om de risici der er ved operationen opvejer det behov hun føler for at få lavet større bryster grundet selvværdet og selvtilliden.

Større bryster af eget fedt

Der er flere muligheder, når man ønsker større bryster. Med kosmetisk lægebehandling, som er en brystforstørrelse med eget fedt, foregår selve indgrebet ved at man får en indsprøjtning med eget fedt/blod (autolog filler). Dette fedt tages andre steder fra patientens krop, f.eks. mave og lår, hvor man som regel har lidt ekstra alligevel, og dette indsprøjtes så i brystet for at opnå et større brystparti, eller en mere ønskværdig form.

Sådan vil mænd gerne have dine silikonebryster – Læs med her om silikone patter

Med denne slags brystforstørrende operation undgår man brystimplantater, som skal skiftes med nogle års mellemrum, og der kan gå infektion eller kapseldannelse i dem. Ulempen ved denne type operation er, at effekten er begrænset og behandlingen skal sommetider gentages flere gange for at man opnår et ønskværdigt resultat. Man får med denne metode mere naturlige bryster. Er man over 35 år gammel, er det en god idé at få foretaget en mammografi inden man opererer sine bryster.

Som regel foregår proceduren omkring denne type bryst operation således, at man suger fedt og blod ud, og herefter adskilles fedtet fra blod og væske og overføres til kanyler. Nyere metoder anvender Bodyjet-apperatur anvender en teknik, der sprøjter en væske ind når fedtet suges ud, for bedre at kunne anvende fedtet efterfølgende.
Kvinden skal overveje indgrebet i syv dage, inden der sættes et forløb i gang. Der aftales, hvor fedtet skal tages fra og på operationsdagen vil der blive tegnet og aftalt i detaljer omkring, hvordan forløbet skal være. Operationen omkring denne type brystkirurgi foregår i bedøvelse, som oftest fuld narkose.

Der vil være naturlige bivirkninger som ømhed, rødme og hævelse i området, og risikoen for infektion er også til stede. Der kommer også nogle små ar, der hvor der er blevet suget fedt.
Den mere kendte, og brugte, form for brystkirurgi er med implantater. De implantater man anvender er med saltvand eller i silikone og fås i runde eller dråbeformede udgaver, alt efter hvilket look patienten ønsker.
Denne type indgreb anvendes, hvis patienten ønsker et varigt resultat med ikke-hængende bryster. Selve implantaterne vælger patienten selv i samarbejde med kirurgen der skal foretage indgrebet. De kan være med enten glat eller nopret skal og skal skiftes hver 10. – 15. år, og det er vigtigt at være under lægeopsyn, når man har fået foretaget en sådan brystforstørrende operation.

De implantater, som de fleste unge kvinder i Danmark vælger, er de kendte silikone implantater. De vælger hvor mange milliliter de skal være på, alt efter deres kropsstørrelse og ønske til størrelse bryster. Det sker, at kvinder vælger en størrelse, som lægen fraråder, men mange læger følger patientens ønske, selvom det ikke, fra et lægefagligt synspunkt, er det smarteste.

Uanset om man vælger en operation med eget fedt, eller en operation med brystimplantater, er formålet at få den kvindekrop, som man altid har drømt om, og som kan styrke kvindens selvtillid når hun kigger sig i spejlet. Der findes mange beretninger om kvinder, der fik en helt ny livsstil og en social omgangskreds – ikke direkte på grund af brysterne, men fordi brysterne gav en udstråling og et gå på mod, som de havde tøvet med at have før. Der er mange overvejelser når man skal have en brystforstørrende operation, men med en dygtig brystkirurg kan man komme i mål.

Læs her om Mascha Vangs 3 brystoperationer, der igennem mere end 10 år har fået hende til at blive en af de mest Googlede Danske kvinder:
Mascha Vangs bryster