Næsekirurgi

Vi er i blandt masser af mennesker hver dag, og ser på hinanden og scanner hinanden som aldrig før. Nu til dags gælder det om at være med på nyeste mode, gå i de rette farver og se godt ud – udseendet er vigtigt som aldrig før. Når man møder en person, så ser man først på ansigtet og så videre ned ad resten af kroppen. Man kigger på øjnene, som vi bruger til at skabe kontakt med, og mannæseoperation ser videre på næsen og på munden.

Mange danskere oplever imidlertid, at de er kede af den måde deres næse ser ud på. Det kan være de synes de har en for stor næse, en for lille næse, en for skæv næse, en for bulet næse eller blot en mærkelig næse, de ønsker skulle være anderledes. Da næsen sidder midt i ansigtet, og har så stor en betydning for, hvordan vores ansigt harmonerer, er det vigtigt at næsen har en form og størrelse, som vi er tilfredse med.

Hvis ikke vi er tilfredse, kan en skæv næse give lav selvtillid og selvværd og have stor indflydelse på vores selvværd. Det går endda ud over nogle menneskers adfærd, hvis de er kede af deres næse. Når det bliver taget billeder i forskellige anledninger, kan man gøre et ihærdigt forsøg på at undgå visse vinkler, hvilket ofte er i profil og undgå visse sociale sammenhænge. Dette kan ordnes med næsekirurgi, i hvilket felt der er enormt mange muligheder for at give dig en næse, du bliver glad for.

Næseplastik, eller næsekirurgi er en meget almindelig form for næsekirurgi, som udføres daglig i Danmark. Mange danskere har allerede fået foretaget en næseoperation, og er endnu gladere for deres næse nu, end nogensinde før. Selve næseoperationen kaldes en kirurgisk omformning af næsen, hvilket betyder, at selvom man siger ”du får en helt ny næse” er det blot en talemåde for, at du får rettet på den næse du allerede har. Dette kan gøres ved at gøre næsen mindre, rette næsen til eller gøre dele af næsen større. Fællesbetegnelsen for alle de typer næser, som folk ønsker at få gjort noget ved er en kosmetisk næsedeformitet. Det kan lyde voldsomt at blive stemplet som hende eller ham med en deform næse, men det er jo en ting, som mange går og kæmper med, og er heldigvis noget, der er meget let at gøre noget ved.

Næseoperation

Der findes forskellige næseoperationer målrettet mod forskellige næseproblemer.
En kosmetisk lægebehandling indeholder en indsprøjtning af en filler, til at forstørre næsen. Denne filler kan enten være ikke-permanent eller permanent filler. Perlane og Restylane er begge ikke-permanente fillere, som anvendes til næseforstørrende operationer.

Stoffet bliver sprøjtet direkte ind de ønskede steder og du kan se resultatet med det samme. Denne behandling er god til dig der er resultatorienteret, og ønsker et synligt resultat af din næsekorrektion straks. Det er værd at huske, at resultatet af denne type behandling ikke er permanent, så hvis man ønsker en varig effekt, skal man gentage behandlingen.
Hvis man vælger indsprøjtning af permanent filler, er det stoffet Aquamid der anvendes til næseforstørrelsen. På samme måde bliver stoffet sprøjtet ind de steder man ønsker det og man får et permanent resultat af se med det samme.

Den anden måde at gøre det på, er ved at anvende næsekirurgi. En næsekorrektion med kirurgi er et operativt indgreb der har til formål at give dig som patient en flottere næse baseret på et problem, du synes du har med din næse. De muligheder du har med næsekirurgi er f.eks. at du kan forandre formen på næsetippen og næseryggen, du kan indsnævre næseborenes åbning samt ændre vinklen mellem næsen og overlæben.

Dertil kommer naturligvis at du også kan reducere størrelsen eller forstørre dele af næsen. Om dine næsevanskeligheder er opstået ved fødslen, efter en skade eller noget der måske påvirker din vejrtrækning, kan du få hjælp med en næseoperation. Mulighederne er uendelige, og du kan få lige den næse du ønsker dig. I forbindelse med din næsekorrektion, kan du også vælge, at kombinere indgrebet med ansigtsløft eller øjenlågskirurgi. Alle typer operationer er med til at ændre dit udtryk i ansigtet.

Hvem kan få en næseoperation? Alle mennesker kan som udgangspunkt få en næseoperation, så længe man er sund og rask samt over 18 år.
Under indgrebet eller operationen vil du få bedøvelse alt efter størrelsen på operationen. Er det en lille operation kan du nøjes med at komme ind ambulant og få lokal-bedøvelse, hvor i mod, er det en større operation kan ful bedøvelse blive nødvendigt.
Du kan få midlertidige blå mærker og ømhed omkring området, men det er kortvarigt og du vil snart kunne nyde synet at din nye næse igen.