Guide: Find de rigtige løbesko

Har du taget lidt ekstra på de sidste par måneder, og ønsker du nu at komme af med de ekstra kilo, så er det helt sikkert en god idé at starte på at løbe. At løbe er ikke for alle en fornøjelse, men det er en effektiv måde at tabe sig på, hvis man samtidig sørger for at spise sundt og varieret. Dog findes der også en masse ting, som du kan gøre for at prøve bare at holde en lille smule af dine løbeture. Du kan for det første købe noget lækkert løbetøj og et par gode løbesko dertil. Hermed styrker du din egen motivation. Ved du ikke, hvordan du finder de rigtige løbesko, så kan du følge denne guide, så du bliver helt klar på at tabe de ekstra kilo.

Vælg den rigtige størrelse

Dette gælder for alle de sko, som du køber: De skal selvfølgelig købes i den rigtige størrelse. Som hovedregel siger man, at der skal være 0,5 – 1,0 centimeter mellem dine tæer og snuden af løbeskoen. Opfylder skoen ikke dette, passer den pågældende sko helt enkelt ikke. Som nybegynder bør du desuden være opmærksom på, at dine fødder godt kan hæve op en lille smule i starten. 

Overvej hvor langt du skal løbe

Man skulle ikke tro det, men den afstand, som du løber, har også en betydning, og det er derfor vigtigt, at du også vælger dine løbesko efter denne faktor. Det er godt med et par solide løbesko, men man bør ligeså overveje vægten af dem, da det siges, at man med en lettere løbesko kan løbe mere effektivt.

Hvilket underlag er dit fortrukne?

Underlaget, som du vælger at løbe på, har også en betydning, da du her skal bedømme underlagets hårdhed. Efter din vurdering skal du så vælge et par løbesko, der har den rette støddæmpning. Tænker man ikke i disse baner, kan man risikere at skade sig selv helt unødvendigt.