Plastikkirurgi – hvad skal du være opmærksom på?

Bryster, numse, mave, arme, ansigt – der findes i dag næsten ingen begrænsninger for, hvad der er muligt at lave med plastikkirurgi. Selvom emnet tidligere har været et tabu og noget, der af nogle er blevet set ned på, ses det mere og mere og bliver derfor også mere og mere almindeligt. Men det er alligevel ikke bare lige sådan, at få lavet en plastikoperation.

Prisen

Noget af det vigtigste at være opmærksom på, er prisen på en plastikoperation. Priserne svinger naturligvis utroligt meget alt efter, hvilken slags operation du vil have lavet, hvor meget du vil have lavet osv., men lige meget hvad er det en stor udgift. Ofte er ændringer i ansigtet billigere end på resten af kroppen, hvilket skyldes, at områderne her er mindre. En af de mest anvendte operationer er brystforstørrelse, og priserne for dette kan svinge mellem alt fra 30.000 kr. til 70.000 kr., og endda mere, hvilken som sagt skylder flere forskellige forhold.

Det er rigtig mange penge, der skal bruges på disse operationer, men for de fleste mennesker er det også penge, der er givet godt ud. Disse operationer laves ofte for at ændre på noget, man er usikker på ved sin krop, og det kan give en helt anden selvtillid og positivitet med disse forbedringer. Hvis du ikke i øjeblikket har pengene til rådighed, kan du låne til plastikkirurgi. Find et godt lån, som passer til dig, og så behøver du ikke vente på at blive endnu gladere for dig selv og din krop.

Et hav af muligheder

Som du nok ved kan du få lavet operationer på stort set alle kropsdele, du har. Men vidste du også, at der faktisk findes forskellige slags operationer ved én kropsdel bare? Hvis vi tager udgangspunkt i en brystoperation, er den mest almindelige form forstørrelse med implantater med forskellige størrelse i ml. men faktisk kan du også få lavet brystreduktioner, hvis du gerne vil have mindre bryster, og du kan endda også få lavet forstørrelse med eget fedt fra andre steder på kroppen, som både er med til at gøre resultatet mere naturligt, reducere fedtet på andre steder på din krop, så du på en måde slår to fluer med et smæk, og derudover er der færre konsekvenser ved det. Det handler altså om at undersøge dine muligheder, før du begiver dig ud i det.

En længere proces

Som sagt har du rigtig mange muligheder for plastikkirurgi, og dette er ikke kun ved ovennævnte eksempel med brystoperationer, men faktisk ved alle slags. Dette er en af grundene til, at det ikke er en kort proces at få lavet en operation. Ofte er du til flere konsultationer både inden og efter din operation, og dette er både med til at give dig oplysninger om dine muligheder, til at tilpasse operationen bedst muligt til dine ønsker, og til at sikre, at du ikke får nogle uønskede konsekvenser efterfølgende, men at du er tilfreds med dit resultat. Derfor kan det altså kræve en god mængde tålmodighed, før du står med det færdige resultat, men så er det også det værd.

Eventuelle konsekvenser

Ligesom ved alle andre operationer, er der også mulige konsekvenser ved plastikkirurgi. Mange er blevet skræmte af programmer som ’Mit Plastikmareridt’, men det er kun i de færreste tilfælde, at operationerne ender som disse. Kirurgerne har gået gennem operation efter operation og har altså styr på, hvad de laver. Derudover er de rigtig gode til at skabe den bedste oplevelse for dig som muligt, og de går også op i at gøre dig opmærksom på de konsekvenser og bivirkninger, der kanforekomme, samtidig med at de gør alt, hvad de kan for at hjælpe, hvis du skulle opleve en sådan konsekvens.